Recenzje kosmetyków

Blanka
Świetny żel
2017-10-16

Wracam do niego zawsze. Żel łagodzi podrażnienia i odświeża. Stosuję go nawet na makijaż w ciągu dnia, jest delikatny i go nie narusza. Od lat stosuję żele Flosleka.


MagdaS
W porządku
2017-10-15

Fluid jest w porządku, za tę cenę naprawdę dobry. Matuje na kilka godzin, makijaż wymaga poprawek dopiero po południu. Czy wygładza? Cera jest gładka, ale oczywiście zmarszczek nie usuwa ;) Niestety nie dobrałam koloru prawidłowo bo odcieni jest niewiele. Musiałabym zmieszać kilka. Polecam najpierw wypróbować tester ze względu na kolor


Kalina
Cudowny prosukt
2017-10-09

Cudownie, sprawnie i szybko rozwiązał moje problemy z włosami. Okrutnie cierpiałam z powodu swędzenia skóry głowy. Po olaminie, jak ręką odjął. Chyba po 3 użyciu przestałam czuć ten szalony dyskomfort. Naprawdę polecam.

  • Pomaga

Miedzianka
Super
2017-10-09

Delikatnie myje. Choć skutecznie. Ładnie pachnie i dobrze się pieni. I oczywiście ewidentnie zatrzymuje kolor. Nie miałam jeszcze tak dobrej serii jak ta,,intensa,, Pilomaxu. Polecam.

  • naprawdę chroni kolor

Madzik
Super
2017-10-07

Rewelacyjne nawilżenie. Fajny zapach. Bardzo wydajna maska.Przyjemny kolor.

  • Wydajność, zapach, konsystencja
  • nie zauważyłam

Rudzielec
Super
2017-10-06

Rewelacyjnie zmywa makijaż i nawilża skórę, dodaje świeżości. Ładna buteleczka i piękny zapach są dodatkowym atutem. Nie podrażnia, a wręcz łagodzi wrażliwą i delikatną skórę.


safarii
Swietny
2017-10-04

Doskonale i dokladnie zmywa makijaż, nawet wodoodporny, odświeża i oczyszcza całą cerę nie roznosząc zabrudzeń. Dobrze też nawilża oraz łagodzi podrażnienia. Nie wysusza skóry ani nie powoduje wyprysków. Ma przyjemny zapach.


ZigZag
Przyjemny korektor
2017-10-03

Bardzo przyjemny korektor, konsystencja zbita jednak ogrzewa się szybko na palcu i łatwo się nakłada. Kolory klasyczne, chyba w każdej palecie kamuflaży są właśnie te. Mam ciemną karnację i ten najciemniejszy odcień jest za jasny dla mnie, więc może będzie dobry dla osoby z jasną karnacją. Zielonego w ogóle nie używam, nie wiem jak. Utrzymuje się w normie, nie zapycha, nie zmienia kondycji skóry. Za tę cenę może być. Jest bardzo wydajny, pudełko jest duże, w zasadzie nie mogę go skończyć od 2 lat!!!


Jula
Nie polecam
2017-09-30

Nie polecam, brudne ubrania, pomarańczowe plamy, smugi... Efekty chwilowe i naprawdę słabe.


Majka34
Najlepszy wybór
2017-09-29

Testowałam różne wersje tamponów z www.myob.pl i moim zdaniem wszystkie mają naprawdę świetną jakość. Recenzowane ProComforty także. Są chłonne, nie przeciekają. Wygodnie się je zakłada i bardzo łatwo wyjmuje. Nie krępują ruchów i pozwalają na swobodną aktywność fizyczną.

  • nie przeciekają
  • chłonne
  • różne wersje produktu
  • częste promocje
  • brak

Sara
Jest dobry.
2017-09-27

Jest naprawdę dobry, fajnie pachnie, konsystecja jest przyjemna, skóra po myciu miękka i gładka, ale efektów WOW pod względem nawilżenia jednak nie ma :(


Amelia
Ulga dla stop
2017-09-24

Rewelacyjny produkt, który ekspresowo przynosi ulgę dla stóp. Polecam!!


Eryk
Numer 1
2017-09-21

Po stosowaniu wielu dezodorantów do stóp nie sądziłem, że coś jeszcze pomoże, do momentu kiedy żona przyniosła mi ten produkt. Dwuetapowy zabieg od razu pomogł mi z potliwością, poczułem ulgę, mniej się pocą, a w dodatku stopy są bardziej miękkie.


Eryk
Bardzo dobry
2017-09-21

Przyjemnie pachnie, nawilża skórę. Uczucie świeżości czuć stosunkowo długo. Polecam.


Agnieszka
Jeden z lepszych
2017-09-16

Jak dla mnie jest to jeden z lepszych kremów przeciwzmarszczkowych dostępnych na polskim rynku. Doskonale napina skórę, wygładza a także pomaga się w pozbyciu przebarwień. Cera jest gładka i dobrze nawilżona.


Agnieszka
Nie polecam.
2017-09-16

Mega tłusty, strasznie oparnie sie wchłania i działaniem też nie zachwyca. Szkoda, bo lubię Ziaję.


Barbara
Rewelacyjny
2017-09-14

Bardzo długo nie mogłam się przekonać do masek tego typu. Kupiła mi ją córka i wręcz zmusiła żebym użyła i jestem jej bardzo wdzięczna. Cera nabrała blasku, nieco zmniejszyły sie przebarwienia, skóra jest bardziej napięta. Jestem pewna, że zatrzymam tę maskę na dłużej oraz, że dokupię krem z tej linii.


Express extra
2017-09-10

Polecam pod prysznic, szybko możemy dzięki nim fajnie zająć się naszymi włosami. Wydajny i bardzo przyjemny produkt.

  • szybko działa

taska16
godny polecenia
2017-09-09

Ładnie rozświetla, lekko kryje niedoskonałości, twarz jest pełna blasku

  • wydajność, ładny efekt rozświetlenia
  • brak

krystyna1
dla mnie super
2017-09-09

Zakryła niedoskonałości, lekko zmatowiła twarzy i przygotowała do nałożeniu podkładu

  • wydajność, efekt krycia niedoskonałości

ZigZag
Ostry, fajny peeling, ale nie naturalny
2017-09-09

Ostry, fajny peeling do ciała. Jest dość gruboziarnisty - jak cukier - dobrze trzyma się dłoni i ciała, nie spływa. Bardzo dobrze ściera. Jest dość tłusty więc skóra po kąpieli jest śliska. Pachnie intensywnie różą, zapach jest trochę chemiczny. Jedyną poważną wadą jest to, że peeling na drugim miejscu ma w składzie Parafinum Liquidum (olej parafinowy), a na trzecim Petrolatum (wazelina), więc w sumie nie chcę ponownie go kupować i wcierać w siebie ropy naftowej... A szkoda.

  • dobrze ściera
  • ładnie pachnie
  • natłuszcza
  • dużo składników z ropy naftowej

Jasia
Słoik regeneracji :)
2017-09-07

Wygląda jak budyń czekoladowy, wysyca kolor i jest niesamowicie wydajna, oraz pięknie wysycająca kolor.

  • wydajność, konsystencja, kolor, cena

KarolinaB
Świetny lakier
2017-09-03

Uwielbiam lakiery Essie, są bardzo trwałe, kolorki twarzowe i duży wybór, szeroki pędzelek ułatwia aplikację. Mam w łazience ich całą kolekcję.


Sunny
Bogaty skład
2017-09-02

Działa, ma bogaty skład i widać efekty - skóra wygląda lepiej. Używałam całe lato bo przyjemnie chłodzi skórę po porannym prysznicu


Sunny
Mój ulubiony tonik
2017-09-01

To mój ulubiony tonik, niestety nie jest dostępny w każdej drogerii. Przepięknie pachnie, łagodzi podrażnienia, nawilża skórę, ale nie klei się. Polecam


Sunny
Nie widzę efektów
2017-09-01

Niestety nie widzę rezultatów. Ten balsam po prostu nawilża intensywnie skórę. Być może to jest jego metoda aby rozstępy się nie powiększały. Na pewno nie likwiduje ich. Zużyłam całą tubkę na biodra.


Aisha
Najlepsza henna do rzęs
2017-08-30

Najlepsza henna jaką stosuję ja osobiście oraz u moich klientek w gabinecie kosmetycznym. Mnóstwo kolorów pozwala na dobór indywidualny odcienia do karnacji i urody. Trwała, wygodna, szybka w działaniu. Nigdy się nie zawiodłam.


Karola
Rewelacja
2017-08-25

Mąż jest zachwycony z poprawy wyglądu jego skóry, jest wyraźnie nawilżona, bardziej gładka. Ja chwalę sobie za piękny zapach który długo utrzymuje się na ciele.


ZigZag
Super!
2017-08-22

Nie spodziewałam się takiego fajnego działania tego sprayu. Miałam podobny produkt zakwaszający z Oriflame, ale był w butelce bez żadnego dozownika, nie wiadomo było jak go stosować. Ten jest super wygodny. Po umyciu wystarczy popsikać nim włosy i gotowe. Spray (mechanizm) bardzo dobrze działa, mgiełka jest drobna i szeroko pryska, wystarczy parę psiknięć. Włosy po wysuszeniu są odświeżone, pełne życia, mają blask. Zapach niestety ulatnia się.

  • wygodny w stosowaniu
  • widać efekty
  • tani
  • zapach ulatnia się szybko

ZigZag
Polecam ten tusz
2017-08-22

Bardzo dobry tusz za niską cenę. Super łagodny dla oczu wrażliwych, trochę pogrubia rzęsy, ale nie jakoś spektakularnie. Trzyma się na rzęsach cały dzień i łatwo się zmywa.


Emilia22
Bardzo fajny
2017-08-21

Przyjemna konsystencja i orzeźwiający zapach. Bardzo mi się spodobał ten krem. Moja skóra wygląda po stosowaniu go przez ostatnie dwa tygodnie bardzo dobrze

  • konsystencja, zapach, działanie
  • brak

Janka
Warto
2017-08-20

Peeling bardzo dobrze oczyszcza nadając skórze odświeżenie i blask. Kosmetyk wart zakupu, polecam.

  • wydajny

Halszka
Dobry szampon
2017-08-20

Szampon jest dobry, myje skutecznie. Ładnie pachnie, jest bardzo wydajny, cena jest atrakcyjna bo pojemność spora! Niestety trzeba po nim zastosować odżywkę gdyż włosy są szorstkie po umyciu. Na szczęście Jantar ma bardzo dobre odżywki i można którąś wybrać.


Roksana
Pieniądze wywalone w błoto
2017-08-20

Kasa wywalona w błoto, chusteczki owszem dobrze zmywają makijaż, ale co z tego skoro roznoszą go po całej twarzy i całe zmywanie trzeba powtarzać wacikiem :/


Anastazja
super
2017-08-19

Żel micelarny bardzo dobrze myje, a zarazem nawilża i uelastycznia skórę. Warto, bardzo wydajny i tani o dobrym działaniu.

  • wydajny

Ewelina
Świetny
2017-08-17

Bardzo dobry kryjący podkład - można bez problemu budować stopień krycia. Ma dość gęstą konsystencję, ale nie czuć go na twarzy. Zmniejsza widoczność porów, po przypudrowaniu trzyma się bez problemu ok. 12 godzin.

  • kolor
  • krycie
  • trwałość

safarii
Nie jest zły
2017-08-16

Krem fajnie się spisuje jako baza, po nałożeniu makijażu twarz się nie świeci, jest przedłużona jego żywotność. Natomiast krem używany solo jest słaby :/ Liczyłam na więcej.


Milka21
Moje ulubione
2017-08-12

To moje ulubione mleczko do ciała na lato. Świetnie nawilża, pięknie pachnie. Chroni skórę tak, że piecze, nie jest czerwona a szybko się opala (mam raczej jasną karnację ale szybko opalającą się). Nie jest tłuste, szybko się wchłania. Dobre jest nawet jako balsam po opalaniu bo dobrze nawilża.

  • nawilża
  • ładnie pachnie
  • chroni skórę

Madzik
Super
2017-08-11

Świetnie regeneruje i nawilża, jestem pełna uznania dla produktów tej marki. Kiedyś całe lata temu ich używałam, a teraz wróciłam do nich. Maska bardzo wydajna, włosy się po niej świetnie rozczesują. Nawet nie muszę ich podcinać, bo naprawdę są w dobrej kondycji.


Sylwia
ulubiona
2017-08-11

Moja ulubiona z Piomaxowych. Pachnie obłędnie, ciut męsko moim zdaniem ale to bardzo przyjemny zapach. Niejednokrotnie pytano mnie czym ja nowym pachnę, ten zapach utrzymuje się bardzo długo i jest bardzo świeży. Do tego nawilża włosy niesłychanie, nie puszą się (mimo iż mają tendencje). Naprawdę warta swojej ceny. I dodam, że jest bardzo wydajna. Mam włosy do ramion i używając jej 2 razy w tygodniu, spokojnie jestem w stanie z 1,5 m jej używać (1 opakowania).

  • wiele, jak wyżej :)
  • nie znam...


anna34
kosmetyk spełnia moje oczekiwania
2017-08-08

Doskonale nawilża i łagodzi podrażnioną skórę, nadaje się do skóry wrażliwej

  • niska cena
  • natychmiastowe działanie łagodzące

Jaagna
Najlepszy
2017-08-08

Zdecydowanie najlepszy tusz, który ładnie podkreśla oczy, nie skleja rzęs, nie osypuje się, nie rozmazuje. Bardzo trwały i efektowny.


Jaagna
Jest ok.
2017-08-08

Nie wiem jak zrecenzować tampony, dziwnie mi z tym. Ale polecam, bardzo dobrze chłoną, są wygodne, nadają się na każdy dzień okresu.


Gabriela
Świetny tusz do rzęs
2017-08-07

Bardzo lubię tusze do rzęs L'Oreala. Nie wszystkie mi podpasowały ale ten jest świetny. Nie skleja rzęs, rozdziela je (może nie tak jak w reklamie), dobrze się trzyma i jest wydajny. Polecam


Milka21
Moje odkrycie
2017-08-06

Ten maleńki cień do powiek to moje najnowsze odkrycie! :) Jest naprawdę bardzo niewielki (wielkości 1 złotówki, zdjęcie jest w dużym powiększeniu) ale jest wydajny. Bardzo dobrze się trzyma, nie roluje w powiekach, kolorki ma bardzo ładne, lekko perłowe ale bez przesady, w sam raz na rozświetlenie oka. Mankamentem tego cienia jest jego opakowanie. Niestety słabo się zamyka i nie nadaje się w podróż. Tak więc najlepiej do użytku domowego :)

  • ładne kolory
  • trwały, dobrze się trzyma
  • malutki, można często zmieniać kolory
  • pokrywka ledwo się trzyma

Skala
Super zapach
2017-08-03

Pierwszy raz kupiłem tę wodę na studiach. Od tamtego czasu próbowałem wielu innych, ale ten zapach zawsze do mnie wraca. Świetna woda, szczególnie na wiosnę i lato!

  • wspaniały zapach

KajaK
Bardzo dobry
2017-08-03

Bardzo dobry płyn. Skuteczny, łagodny, w dobrej cenie. Trochę tłusty, ale dzięki temu usuwa nawet wodoodporny tusz i nie trzeba przy tym trzeć mocno powiek.

  • skuteczny
  • łagodny

OlaK
Dobry ale nie idealny
2017-08-01

Żel jest dobry, doskonale myje skórę, szybko i skutecznie. Nie podrażnia, jest łagodny. Ma świeży, ziołowy zapach ale nie jakiś bardzo intensywny. Jedyną jego wadą jest to, że szczypie w oczy. Wiem, jest to żel do mycia twarzy ale szkoda, że nie można również umyć nim powiek ;)

  • skutecznie myje
  • odświeża skórę
  • szczypie w oczy

safarii
Super!
2017-07-22

Już od jakiegoś czasu preferuje olejki w pielęgnacji do ciała, dużo głębiej docierają do skóry, jednak minusem olejków jest to, że tak długo się wchłaniają i są tłuste. Olejek w kremie to połączenie samych zalet, głęboko dociera w skórę, a także nie lepi się i bardzo szybko wchłania. Działanie również zachwyca, skora robi się znacznie gładsza, wzmocniona i nie ma już przesuszonych miejsc. Przyjemnie pachnie.


kkkkrzys
Najlepszy krem z jakim sie spotkałem.
2017-07-08

Krem od lat gości w moim domu. Jest naprawdę dobry: tłusty, mocno nawilżający, pomagający na duże przesuszenia. Regeneruje, nawilża, odżywia. Jest wyjątkowo wydajny. Używamy go również dla dzieci, nie podrażnia ich delikatnej skorki a wręcz przeciwnie pomaga i to chyba najlepiej z różnych kremów na podrażnienia.

  • świeży zapach
  • wydajny
  • niska cena
  • nie podrażnia
  • dobry dla dzieci

Magda12345
Koniecznie musisz go mieć
2017-06-09

Dezodorant został moim ulubionym ponieważ ...działa! jest naprawdę skuteczny! do tego zapach jest przyjemny, oraz jest bardzo bardzo wydajny i co najważniejsze nie pozostawia po sobie plam

  • skuteczny
  • przyjemny zapach
  • nie pozostawia plam
  • wydajny
  • brak

maryniaR
Godny polecenia
2017-06-07

Dzisiaj zakupiłam ten krem i jak na razie jest super. Tzn. mam bardzo wrażliwą i atopową skórę, nie mogę stosować prawie żadnych kremów( tylko nivea i tłusty Ziaja) , a czy mi pasuje czy też nie ,czuję tuż po nałożeniu na twarz. W przypadku tego kremu jest jak na razie dobrze. Skóra gładka, świeża .


Caryczka
Sprawdzony i skuteczny
2017-05-29

Teraz opakowanie wygląda trochę inaczej i nie mogłam go tu znaleźć, ale ogólnie to bardzo skuteczny środek. Używam go od zeszłej jesieni i po użyciu moje nadmierne pocenie znacznie zwalnia lub zatrzymuje się, z czego mega się cieszę. Nie miałam po nim podrażnień, co zdarzało się przy niektórych innych produktach, Polecam!

  • Skuteczność
  • cena

Olek44
Super efektywny
2017-04-24

Na początku nie byłem pewny co do tak silnego specyfiku, ale kiedy zwykłe antyperspiranty przestały działać, niejako zostałem zmuszona do użycia tego Etiaxilu. Jak na razie – efekt WOW! Działanie natychmiastowe, nie podrażnia, widać duże zmiany w ilości i zapachu potu. Polecam naprawdę, ale czytajcie ulotkę, bo nie można go stosować na mokrą skórę.

  • Efektywność,
  • moc,
  • wydajność
  • cena

Yasmin
Nie zamienię na nic innego!
2017-04-04

Dużo lepszy od wód micelarnych. Dla mnie rewelacja. Przy intensywniejszym pocieraniu się pieni. Jak dla mojej cery - mieszanej, idealny. Bardzo go lubię i stosuję na noc,

  • cena
  • wydajność
  • zapach
  • kolor
  • przystępność

Amanda
Dobra i niedroga
2017-03-13

Bardzo fajna maseczka. Dobrze pielęgnuje i nawilża włosy. Nie obciąża. Nie przetłuszcza. Ułatwia rozczesywanie. Po zastosowaniu, włosy wyglądają zdrowo, są mięciutkie i miłe w dotyku, bardzo ładnie się błyszczą. Zapach urzekający.

  • jak w opisie
  • brak

Amanda
Ulubiony
2017-03-13

Jest to jeden z najlepszych kremów jakich używałam. Cera wygląda świetnie. Kremik po prostu działa odmładzająco.

  • cena

Amanda
Dobry produkt
2017-03-13

Przyjemny płyn do kąpieli Bardzo lubię jego zapach. Dobrze się pieni. Kąpiel jest miła i relaksująca, a skóra po zastosowaniu jest przyjemna i nieco nawilżona.